Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Р Е Ш Е Н И Е № 456/02.07.2018 г. ЗА даване на разрешение за прехвърляне изцяло на правата и задълженията по предоставена концесия за добив на строителни материали – варовици, от находище “Цареви ливади – изток”, община Суворово, област Варна

Р Е Ш Е Н И Е 456

от 2 юли 2018 година

ЗА даване на разрешение за прехвърляне изцяло на правата и задълженията по предоставена концесия за добив на подземни богатства – строителни материали – варовици, от находище Цареви ливади – изток, разположено на територията на община Суворово, област Варна, съгласно сключен на 9 юли 2009 г. договор между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и ЕТ Морски бряг – Васил Василев”, гр. Варна, изменен с допълнително споразумение № 1 от 25 юни 2014 г.

На основание чл. 6, ал. 3 и чл. 25, ал. 2 от Закона за подземните богатства, Решение № 307 на Министерския съвет от 2009 г. (ДВ, бр. 35 от 2009 г.), Решение № 323 на Министерския съвет от 2014 г. и мотивиран доклад на министъра на енергетиката

М И Н И С Т Е Р С К И Я Т    С Ъ В Е Т

Р Е Ш И:

1. Разрешава на ЕТ “Морски бряг – Атанаска Василева”, гр. Варна, да прехвърли на “Хард рок” ООД, гр. Варна, изцяло правата и задълженията по предоставената концесия за добив на подземни богатства - строителни материали – варовици, от находище “Цареви ливади – изток”, разположено на територията на община Суворово, област Варна, съгласно сключен на 9 юли 2009 г. договор между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и ЕТ “Морски бряг – Васил Василев”, гр. Варна, изменен с допълнително споразумение № 1 от 25 юни 2014 г.

2. В допълнителното споразумение за прехвърляне изцяло на правата и задълженията по предоставената концесия да бъде включено задължение за “Хард рок” ООД, гр. Варна, за предоставяне на безусловна и неотменяема годишна банкова гаранция за всяка година от срока на концесията в размер 100 на сто от стойността от концесионното плащане за предходната година с начислен данък върху добавената стойност (ДДС), но не по-малко от стойността на минималното годишно концесионно плащане с начислен ДДС, обезпечаваща изпълнението на всички задължения по концесионния договор, в т.ч. за концесионно плащане, извършване на вноската от обезпечението по чл. 16, ал. 4 във връзка с ал. 1, т. 2 от концесионния договор, ДДС, лихви за забавено изпълнение на задължението за концесионно плащане, лихви за забавено изпълнение на задължението за плащане на ДДС, както и неустойки при неизпълнение на всяко едно непарично задължение или при нарушаване на условие по концесията. Гаранцията следва да се предостави в 30-дневен срок от датата на подписването на допълнителното споразумение.

3. С допълнителното споразумение да се изменят и клаузите на концесионния договор относно отговорността на концесионера при неизпълнение на договорни задължения.

4. Оправомощава министъра на енергетиката да сключи със страните по т. 1 допълнително споразумение към концесионния договор за прехвърляне на правата и задълженията по предоставената концесия в едномесечен срок от уведомяването за това решение.

 

ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ: /п/ Томислав Дончев

ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА

МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ: /п/ Веселин Даков

отпечатай тази страница