Акценти

Новини

Министър Петкова: Енергийната свързаност е основен наш приоритет

Министър Петкова: Енергийната свързаност е основен наш приоритет

"Сътрудничеството в областта на енергетиката и туризма е от изключително значение за държавите попадащи в обхвата на Дунавската стратегия.", това каза енергийният министър Теменужка Петкова на откриването на международна конференция за макрорегионално сътрудничество в областта на туризма и енергетиката. Съвместно с министъра на туризма Николина Ангелкова те откриха съвместния форум за Дунавската стратегия, който е част от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС.

още

Актуални теми

Одобрена е концепцията за изпълнение на програмата "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност"

С предоставените средства ще бъдат финансирани дейности, свързани с енергийна ефективност, оползотворяване на потенциала на възобновяемата енергия със специално внимание върху хидро- и геотермалната енергия. През новия програмен период геотермалната енергия е изведена като специален приоритет в програмата.

още

За обществено обсъждане

Промени в наредбата за енергийни спестявания дават възможност за по-ефективното им отчитане

Така търговците на енергия ще могат да получат повече от едно удостоверение за енергийни спестявания от Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР). По този начин се осигурява по-прецизно отчитане на резултатите от изпълнените от страна на търговците на енергия мерки за енергийна ефективност.

още

Контакти

Адрес: София, 1000, ул. "Триадица" 8, Tел.: +359 2 9263 152

Е-мейл: e-energy@me.government.bg