Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Развитието на отношенията в енергетиката между България и Канада беше обсъдено на среща в Министерството на енергетиката

свали снимката

Развитието на отношенията между България и Канада в областта на енергетиката беше основен акцент в разговора между заместник-министъра на енергетиката Николай Николов и посланика на Канада в България, със седалище в Букурещ Н.Пр. Гавин Бучан. Срещата се проведе в сградата на Министерството на енергетиката с участието и на Антон Иванов, съветник в политическия кабинет, и експерти от международната дирекция.

Заместник-министър Николов представи общите приоритети пред екипа на министерството по отношение енергийната политика и стратегията за развитие на сектора. В рамките на срещата бяха потвърдени отличните отношения между двете страни, като беше откроен потенциалът за задълбочаване на сътрудничеството в областта на ядрената енергия и ВЕИ технологиите.

Предизвикателствата пред енергийния преход, диверсификацията на енергийните доставки и сигурността на достъпа до енергийни ресурси също бяха във фокуса на разговора.

Двамата събеседници споделиха общо разбиране за необходимостта от активизиране на двустранния диалог и оползотворяване на съществуващия потенциал за сътрудничество в редица области от споделен интерес.

 

отпечатай тази страница