Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Стартират маркетингови срещи с потенциални инвеститори (роудшоу) във връзка с предстоящата облигационна емисия на БЕХ

Не е за разпространение, пряко или непряко, в или в рамките на Съединените щати, Канада, Австралия, Япония или друга юрисдикция, където това би било незаконно

„Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ) с рейтинг (P) Ba1 от Moody’s и BB- от Fitch, е упълномощил J.P. Morgan и Banca IMI да организират поредица от срещи с инвеститори в ценни книжа с фиксирана доходност в Обединеното кралство и континентална Европа, които започват на 18 юли. БЕХ е най-голямото дружество в България по активи и е 100% собственост на българската държава. Активите на БЕХ са от стратегическо значение за икономиката на България и включват повечето най-големи съоръжения за производство на електрическа енергия в България, както и електропреносната и газпреносната мрежи. Очаква се предлагане на Reg S средносрочни инструменти, в зависимост от пазарните условия, като се очаква на инструментите да бъде присъден рейтинг (Р) Ba2 от Moody’s и BB- от Fitch. Прилага се стабилизиране FCA / ICMA.”

Ценните книжа, посочени в настоящото съобщение, не са регистрирани съгласно Закона за ценните книжа на САЩ 1933, с измененията („Закона за ценните книжа”), или законите за ценни книжа в друга юрисдикция и не могат да бъдат предлагани или продавани в Съединените щати или на, или за сметка или полза на, лица от САЩ без регистрация или ако не е съгласно приложимо изключение от изискванията за регистрация на Закона за ценните книжа или други приложими закони за ценни книжа. Няма да се извършва публично предлагане на ценните книжа в Съединените американски щати или друга юрисдикция, където се ограничава или забранява такова предлагане. Настоящото съобщение не представлява предложение за продажба или покана за отправяне на предложение за закупуване на ценните книжа, нито ще представлява предложение, покана или продажба в юрисдикция, в която такова предложение, покана или продажба биха били незаконни.

Настоящото съобщение не представлява и при никакви обстоятелства няма да представлява публично предлагане нито публична покана във връзка с оферта по смисъла на Директива 2010/73/ЕС на Парламента и Съвета от 4 ноември 2003, въведена от страните-членки на Европейското икономическо пространство („Директива за проспектите”). По отношение на страните-членки на Европейското икономическо пространство, които са въвели Директивата за проспектите (всяка наричана „съответна страна-членка”), не е предприето и няма да се предприема действие за публично предлагане на ценните книжа, изискващо публикуване на проспект в съответна страна-членка. Следователно ценните книжа могат да се предлагат единствено в съответни страни-членки: (a) на квалифицирани инвеститори (както е определено в Директивата за проспектите, включително с измененията от Директива 2010/73/ЕС, доколкото  това изменение е въведено от съответната страна-членка); или (б) при други обстоятелства, които не изискват емитентът да публикува проспект, както е предвидено в член 3(2) от Директивата за проспектите.

Що се отнася до Обединеното кралство, настоящото съобщение е насочено само към (i) лица, които са извън Обединеното кралство, (ii) лица с професионален опит в инвестициите, които попадат в обхвата на член 19(5) от Закона за финансовите услуги и пазари от 2000 г. (Финансова промоция) Заповед 2005 („Заповедта”) или (iii) субекти с висока нетна стойност и други лица, на които съобщаването е разрешено от закона, попадащи под член 49(2)(а) до (г) от Заповедта (всички такива лица, наричани „съответни лица”). Ценните книжа ще бъдат достъпни само за,  и всяка покана , предложение или договореност за записване, покупка или друг начин на придобиване на такива ценни книжа ще е насочена само към съответните  лица. Всяко лице, което не е съответно лице, не бива да предприема действия или да се позовава  на настоящия документ или на която и да било част от неговото съдържание.

отпечатай тази страница