Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Зам.-министър Николов: Реконструкцията на младежкия център в Гълъбово е отличен пример за публично-частно партньорство

Зам.-министър Николов: Реконструкцията на младежкия център в Гълъбово е отличен пример за публично-частно партньорство свали снимката

ТЕЦ "Ей и Ес Гълъбово" съвместно с общината ще изгради модерна база за младите хора

"Стартирането на реконструкция на младежкия център в гр. Гълъбово е най-мащабният проект в областта на публично-частното партньорство в общината, насочена към подобряване условията за живот на населението. Инициативата стана възможна благодарението на активното сътрудничество между инвеститора ТЕЦ "Ей й Ес Гълъбово"  и местното ръководство и аз се надявам, че подобни примери на успешно сътрудничество ще има както в тази община, така и в други региони на страната". Това каза заместник-министърът на енергетиката Николай Николов на официалната церемония, на която беше положено началото на проекта за реконструкция на центъра.

На събитието присъстваха областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов, ръководството на община Гълъбово, ръководителят на бизнес отдела за Европа Хулиан Небреда,  изпълнителният директор на ТЕЦ AES Гълъбово Оливие Маркет и главният оперативен директор на AES България Рой Рийд.

Заместник-министър Николов изрази подкрепата на ръководството на Министерството на енергетиката  за реализацията на новия проект, който е продължение на досегашната политика на компанията за развитие на корпоративната социална отговорност. "По този начин се създава благоприятна среда за цялостната бизнес-дейност в района, тъй като подкрепата на местната общност е фактор за успеха на всеки проект като елемент на съвременната бизнес-практика и бизнес-култура", подчерта той.

След приключването на проекта за нов Младежки център през 2017 г., младите хора в община Гълъбово ще разполагат с най-модерната база за отдих и спорт в цялата Старозагорска област. Съоръжението с разгърната площ от 1200 кв.м. ще разполага с лятна сцена, изложба на открито, детска площадка, читалня и фитнес. В рамките на проекта ще бъде изцяло реновирана и парковата среда около Младежкия център. Със средства на общината ще бъдат изградени предпазни диги, които ще осигурят защита на новия център от заливане при високи нива на близката река Сазлийка.

 

отпечатай тази страница