Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

В Благоевград и Ловеч се проведоха обучения по енергийна ефективност за държавни служители в областни и общински администрации

В Благоевград и Ловеч се проведоха обучения по енергийна ефективност за държавни служители в областни и общински администрации свали снимката

В Благоевград и Ловеч се проведоха обучения по енергийна ефективност за държавни служители в областни и общински администрации, финансирани със средства по програма BG 04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия". Организатор на информационните събития, проведени през месец януари, бе "Адванст бизнес консултинг" ООД. Фирмата е бенефициент по програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяемa енергия", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Обучението е насочено към изграждане и разширяване  капацитета на публичната администрация в Благоевград и Ловеч в сферата на енергийната ефективност. Европейското и националното законодателство в областта на енергийната ефективност, тенденциите и добрите практики в международен план, както и осъществяването на енергиен мениджмънт в сгради, бяха част от засегнатитте теми по време на проведеното обучение. Държавните служители от двата града бяха запознати с практики за извършването на енергийни одити и изготяването на договори за енергийна ефективност.

Представителите на държавните институции в Благоевград и Ловеч, детските и учебните заведения, получиха допълнителни знания, свързани с разработването на планове за действие за прилаганите мерки за енергийна ефективност, както и за отчитане на тези планове.

отпечатай тази страница