Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Константин Делисивков: Приветстваме по-добрите възможности за търговия на Българската фондова борса

Константин Делисивков: Приветстваме по-добрите възможности за търговия на Българската фондова борса свали снимката

Следим отблизо развитието на Българската фондова борса и приветстваме по-добрите възможности за търговия, с които непрекъснато се обогатява нейната дейност. Това каза служебният заместник-министър на енергетиката Константин Делисивков, който, заедно с министъра на икономиката Теодор Седларски и ръководствата на БФБ-София и Централния депозитар, дадоха официален старт на днешната търговия в рамките на инициативата "Ден за акции".

По думите на г-н Делисивков, ръководството на Министерството на енергетиката и Българския енергиен холдинг следят непрекъснато пазара и обогатяващите се възможности за участие на него. В това ние виждаме добра перспектива за прозрачно пазарно развитие, включително и за компании от енергийния сектор, допълни служебният заместник-министър.

„Ден за акции“ е инициатива за стимулиране участието на индивидуални инвеститори на фондовата борса. В този ден те могат да закупят или продадат акции от основен пазар на БФБ – София без такси и комисиони към борсата, депозитаря и инвестиционния посредник.

отпечатай тази страница