Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Служебният министър Николай Павлов се срещна с г-жа Робин Донаган

Служебният министър Николай Павлов се срещна с г-жа Робин Донаган свали снимката

По време на посещението си в Баку, Азербайджан, служебният министър на енергетиката Николай Павлов проведе по молба на американската страна двустранна среща с г-жа Робин Донаган, представителя на Държавния департамент на САЩ по енергийните въпроси, участващ в Консултативния съвет по Южния газов коридор.

Двете страни обсъдиха развитието на газовата инфраструктура в България и в Югоизточна Европа. Министър Николай Павлов отбеляза значителния напредък по проекта за изграждане на българо-гръцката газова връзка – IGB. Бъдещият междусистемен газопровод ще даде възможност за диверсификация на източниците и маршрутите на природния газ за България и в региона, като в същото време ще гарантира сигурност на доставките.

Г-жа Донаган изрази твърдата американска подкрепа за изграждането на интерконектора IGB, както и за реализацията на другите междусистемни газови връзки, по които работи българската страна.

Утре, 23 февруари 2017 г., в Баку ще се проведе Третата министерска среща на Консултативния съвет по Южния газов коридор за транспортиране на каспийски газ към Европа.

отпечатай тази страница