Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Министерството на енергетиката подкрепя Европейската седмица на спорта и насърчаването на физическата активност на гражданите

свали снимката

За девета поредна година в България ще бъде отбелязана Европейската седмица на спорта, която е ежегодна инициатива на Европейската комисия с цел подкрепа и приобщаване към спортната дейност.

Министерството на енергетиката подкрепя Европейската седмица на спорта и насърчаването на физическата активност на гражданите. Бъдещето принадлежи на нациите, които не само развиват индустрия, наука и нови технологии, но и подготвят усилено своите граждани да бъдат физически и психически здрави и устойчиви, с изграден характер, морални ценности и родолюбие. Това означава масов спорт, физическа активност, природосъобразен начин на живот и патриотично възпитание, които се градят именно в спорта.

Европейската седмица на спорта ще се проведе под мотото „Всички заедно за спорта“. В  периода от 23 до 30 септември, в София и различни градове на страната, ще бъдат проведени редица спортни събития с участието на популярни личности и изявени български спортисти, които разнасят славата на нашата Родина далеч зад нейните граници и са лъч надежда за целия български спорт. Участието в спортните прояви и демонстрации е напълно безплатно.

Национален координатор за България е Министерството на младежта и спорта, което изпълнява проект за отбелязване на Европейската седмица на спорта на национално ниво. Проектът се реализира с финансиране по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Пълна програма на събитията можете да отриете тук.

отпечатай тази страница