Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Жечо Станков: Причина за възникналите аварии с електроснабдяването в Северозападна България са падналите дъждове при минусови температури

Жечо Станков: Причина за възникналите аварии с електроснабдяването в Северозападна България са падналите дъждове при минусови температури свали снимката

"Главна причина за възникналите аварии с електроснабдяването в Северозападна България са падналите дъждове при минусови температури". Това установи заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков, който заедно с екипи на ЧЕЗ, Електроенергийния системен оператор, Областна администрация Враца, посетиха на място засегнатите райони.

По данни на електроразпределителното дружество, към 15:30 часа днес, 4700 абонати във Враца, 1700 във Видин, 1300 в Монтана и 900 в Плевен, са били без електрическо захранване. Повече от 150 екипа са ангажирани с отстраняване на повредите. Проверката установи още, че по мрежата високо напрежение на ЕСО 110, 220 и 400 киловолта няма поражения. От електроразпределителното дружество увериха, че ще се работи до пълното отстраняване на авариите.

Във връзка с критичната ситуация през миналата година бяха направени промени в нормативната уредба за разширяване на просеки при електрическите стълбове.

отпечатай тази страница