Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Теменужка Петкова: Разширението на дейността на Ей и Ес е положителна оценка за работата на правителството

Теменужка Петкова: Разширението на дейността на Ей и Ес е положителна оценка за работата на правителството свали снимката

"Продължаваме да изпълняваме един от основните си приоритети – осигуряване на стабилна и предвидима среда за чуждестранните инвеститори у нас. Разширението на дейността на Ей и Ес в България е поредната положителна оценка за нашата работа". Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на церемония по откриване на разширения Център за споделени услуги на компанията.

"Ей и Ес е един от най-големите чуждестранни инвеститори в български енергиен сектор, след като миналият мандат успяхме да се разплатим с тях, сега предстои заедно да доведем до успешен край процеса по преминаване към пълна либерализация на електроенергийния пазар. Продължаваме да разчитаме на работата на компанията – тя има важна роля за стабилността на енергийната система у нас", допълни министър Петкова.

След създаването през 2013 г. на Центъра за споделени услуги, днес служителите му в България ще обслужват клоновете на Ей и Ес в седем държави от Европа, Азия и Близкия изток – България, Йордания, Холандия, Великобритания, Ирландия, Индия, Филипините и Виетнам.

отпечатай тази страница