Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас ще дадат старт на изграждането на междусистемната газова връзка между двете страни

Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият премиер Алексис Ципрас ще дадат началото на изграждането на междусистемната газова връзка между България и Гърция. Интерконекторът между двете страни е един от приоритетните проекти за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в Европейския съюз. Проектът е изключително важен и от гледна точка осигуряване на диверсификация на източниците и доставките на газ за България и региона на Югоизточна Европа.

Церемонията за даване началото на строителните дейности по проекта ще се състои от 11.30 часа на 22 май 2019 г. до с. Кирково, на пътя преди ГКПП Маказа.

 

Уважаеми колеги,

За представителите на медиите, които искат да отразят церемонията, пресцентърът на Министерството на енергетиката осигурява транспорт, който ще тръгне на 22 май 2019 г. в 6.30 часа от паркинга пред стадион „Васил Левски“. Молим онези от вас, които ще използват организирания транспорт, да потвърдят това до 16 часа в петък, 17 май 2019 г., на следния имейл адрес: press.energy@me.government.bg. За допълнителни въпроси, свързани със събитието, може да се обръщате към пресцентъра на Министерството на енергетиката.

отпечатай тази страница