Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

ЕСО започва изграждане на електропровод между Добруджа и Бургас

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов ще участва в церемония за началото на строителството на електропровод между подстанциите Добруджа и Бургас. Събитието ще се проведе  22.11.2018 г., четвъртък, от 10 часа в подстанция "Бургас".

Изграждането на съоръженията за присъединяване на новия вътрешен електропровод 400 kV ще бъде реализирано от "Електроенергийния системен оператор" ЕАД (ЕСО), със средства, привлечени от европейския "Механизъм за свързване на Европа". ЕСО навлиза в съществената фаза по реализацията на петте проекта от общ европейски интерес, които ще спомогнат за развитие на транс-европейската енергийна инфраструктура.

В събитието ще участват изпълнителният директор на ЕСО г-н Ангелин Цачев и представители на Изпълнителна агенция "Иновации и мрежи" към Европейската комисия.

За желаещите да отразят събитието е осигурен транспорт от гр. Бургас - микробус с табела "ЕСО за подстанция Бургас", тръгващ в 9 часа на 22 ноември 2018 г. от Централна ЖП гара. За журналистите със собствен транспорт е приложена карта на маршрута до подстанция "Бургас".

отпечатай тази страница