Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

"Булгартрансгаз" пуска в експлоатация газопровода Добрич-Силистра

"Булгартрансгаз" ЕАД пуска в експлоатация газопровод високо налягане Добрич-Силистра и автоматична газорегулираща станция в град Силистра. Откриването на обекта ще се състои на 9 октомври, петък, от 13 часа, на площадката на АГРС Силистра. На церемонията ще присъстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова, изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов, представители на местния бизнес и други. За участие в откриването е поканен и министър-председателят Бойко Борисов.

С реализацията на проекта дунавският град ще бъде присъединен към българската газопреносна мрежа. Това ще даде възможност за газификация на потребителите както в Силистра, така и в общините Алфатар, Дулово и Тервел. Проектът се съфинансира по линия на Международен фонд "Козлодуй".

Уважаеми колеги,

За представителите на медиите е организиран автобус от община Силистра до АГРС – час на тръгване – 12.00 ч.  Тези от Вас, които желаят да използват организирания транспорт, моля да изпратите имената на екипите, медията, която представлявате и телефон за контакт, най-късно до 14 часа на 8 октомври (четвъртък), на имейл press.energy@me.government.bg.

АГРС – Силистра се намира южно от пътя Айдемир – Силистра (вход от Русе) на 1900 м  след указателна табела за вход на гр. Силистра

отпечатай тази страница