Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Заместник-министър Ненов приветства участниците в конференцията "Green Business is GREAT"

свали снимката

Сътрудничеството между правителството, бизнеса и академичните среди е ключово за справянето с предизвикателствата, заяви Красимир Ненов

Сътрудничеството  между правителството, бизнеса и академичните среди е ключово за справянето с предизвикателствата и създаването на конкурентоспособна среда за България. Това заяви заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов в своето приветствие към участниците в конференцията "Green Business is GREAT", организирана от Британско-българската бизнес асоциация в партньорство с посолството на Великобритания в България. Събитието се провежда за трета поредна година и има за цел да открои успешните зелени инициативи на британски и български компании, като поставя фокус върху взаимодействието между правителството, бизнеса и обществото.

Сред участниците във форума бяха също министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, заместник-министърът на икономиката Николай Павлов, заместник-министърът на иновациите и растежа Веселина Минчева, председателят на Борда на директорите на Британско-българската бизнес асоциация Мирослава Костадинова, посланикът на Великобритания в България Н.Пр. Роб Диксън, представители на бизнеса и други.

В рамките на своето изказване заместник-министър Ненов представи основните приоритети в работата на Министерството на енергетиката, откроявайки сред тях актуализирането на Интегрирания план в областта на енергетиката и климата, Стратегията за устойчивото енергийно развитие до 2030г., с хоризонт до 2050 г.,  както и приетата  от българския парламент Пътна карта за постигане на климатична неутралност до 2050 г.

Пред участниците във форума заместник-министърът акцентира и върху Териториалните планове за справедлив преход, които имат за цел да адресират ефектите от енергийния преход и нуждите на заетите в сектора като създават възможности за нови икономически дейности и качествена заетост.

Красимир Ненов оцени високо организирания форум и отбеляза, че за страната ни е изключително важно да бъдат създадени подходящи условия и възможности за насърчаване на съвместни бизнес-дейности между българските и британските компании и институции.

отпечатай тази страница