Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Новият министър на енергетиката Николай Павлов прие поста от Теменужка Петкова

Новият министър на енергетиката Николай Павлов прие поста от Теменужка Петкова свали снимката

"Осъзнавам отговорността да поема поста министър на енергетиката и основната цел на моята работа ще бъде запазване на енергийната стабилност на страната и нормално функциониране на сектора" – с тези думи служебният министър на енергетиката Николай Павлов пое поста от своята предшественичка Теменужка Петкова. В първото си изявление пред медиите като министър г-н Павлов очерта запазването и подобряването на финансовата стабилност на държавните енергийни дружества, продължаването на процеса на либерализация на електроенергийния пазар и проектите за диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на енергийни ресурси като основни приоритети в своята дейност.

Министър Павлов получи от Теменужка Петкова доклада на Световната банка за либерализация на електроенергийния пазар и се ангажира с неговото публично обсъждане. "Досегашният ми опит ме е научил, че активният диалог с потребителите ни прави по-добри, а това е от полза за всички", каза той.

Теменужка Петкова изрази удовлетворението си от факта, че човек от досегашния екип ще заеме поста министър на енергетиката. "За мен тази номинация е и оценка от страна на президента Радев за работата на Министерството на енергетиката през последните две години", каза тя. По нейните думи запазената приемственост в сектора е гаранция за спокойната и сигурна работа на енергийната система.

отпечатай тази страница