Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Семинар за насърчаването на устойчиви вериги за доставки на критични минерали се проведе в София

свали снимката

Той беше организиран от Министерството на енергетиката и Бюрото за енергийни ресурси на Държавния департамент на САЩ

Тридневен семинар за насърчаването на устойчивите вериги за доставки на критични минерали се проведе в София от 23-и до 25-и октомври 2023 г. Той беше организиран от Програмата за управление на енергийните и минералните ресурси на Бюрото за енергийни ресурси към Държавния департамент на САЩ в партньорство с Министерството на енергетиката на Република България.

В семинара взеха участие представители на правителствата на България, Румъния, Република Северна Македония, Черна гора и Косово.

Програмата за управление на енергийните и минералните ресурси, в която участват държави от цял свят, е част от Инициативата за управление на енергийните ресурси на САЩ. Ръководена е от Бюрото за енергийни ресурси на Държавния департамент на САЩ с цел събиране и разпространение на добри практики в сектора на минералните ресурси.

Събитието имаше за цел да подпомогне регионалното сътрудничество в насърчаването на устойчивото управление на минния сектор, ускоряването на нови разработки в областта на минното дело и разширяването на веригата на добавена стойност, особено в контекста на стремежа на държавите да постигнат целите за нулеви нетни емисии.

Участниците в семинара се обединиха около посланието, че с общи усилия могат да бъдат разработени взаимноизгодни решения за устойчивото развитие на критични вериги за доставки на минерали в региона на Балканите.

 

отпечатай тази страница