Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Ще бъде проверен напредъкът на дейностите по изграждане на интерконектора Гърция-България

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще провери напредъка на строителните дейности по изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България. Инспекцията ще се извърши на 11-ти ноември 2019 г., понеделник, от 11.00 часа, между селата Войводино и Орлово, област Хасково. За участие са поканени министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов и други. Реализацията на приоритетния за страната проект за изграждане на интерконектора Гърция-България е от ключово значение за диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ в региона на Югоизточна Европа.

 

Уважаеми колеги,

За желаещите да присъстват на събитието е организиран транспорт от София, който ще тръгне от паркинга пред Националния стадион "Васил Левски" на 11 ноември 2019 г. в 7.00 часа.

Молим колегите, които ще използват организирания транспорт, да заявят това до 8 ноември 2019 г., петък, 15 часа, на имейл: press.energy@me.government.bg.

отпечатай тази страница