Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

На 22 май ще бъде официално открита програмата "Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност"

На 22 май 2019 г. ще бъде официално открита програмата "Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност", чиито програмен оператор е Министерството на енергетиката. С предвидените средства – приблизително 33 млн. евро – ще бъдат финансирани дейности за улично осветление, оползотворяване на геотермална и хидро- енергия, енергийна ефективност в сградите и други. За първи път през настоящия програмен период бенефициенти могат да бъдат и представители на бизнеса, които биха желали да подобрят ефективността на техните производства.

Програмата "Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност" се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. Благодарение на стратегическото партньорство между Министерството на енергетиката и Дирекцията за водни ресурси и енергия на Кралство Норвегия и Националния енергиен орган на Исландия, програмата се развива успешно в България и бюджетът й е увеличен двойно през настоящия програмен период.

Официалният старт на програмата ще бъде даден на 22 май 2019 г., сряда, от 13 часа в зала 6 на Националния дворец на културата. По време на събитието ще бъдат представени отделните области на подкрепа, както и опитът на норвежкия и исландския партньори. Предвидени са и двустранни срещи за създаване на партньорства между потенциални бенефициенти от България и партньори от норвежка и исландска страна.

Желаещите да участват в откриващата конференция следва да се регистрират до 21 май 2019 г. на следния адрес:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfSEU7NWYXWG0kRWoNy9AxjKNv9kZfrur98RWzNy-LK3rMuXA/viewform?vc=0&c=0&w=1

Тъй като капацитетът на залата е ограничен, регистрацията ще е възможна до изчерпване на местата.

Повече информация и програма на събитието са публикувани на официалната страница на Финансовия механизъм в България www.eeagrants.bg.

отпечатай тази страница