Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Министерството на енергетиката предлага за обществено обсъждане проект на Наредба за определяне на съдържанието, структурата, условията и реда за набиране и предоставяне на информация

Проектът на Наредба за определяне на съдържанието, структурата, условията и реда за набиране и предоставяне на информация е разработен на основание чл. 70 от Закона за енергийната ефективност (ЗЕЕ).

Набирането и предоставянето на информацията се осъществява с оглед изпълнение на националната индикативна цел за енергийни спестявания, определена в Националната стратегия по енергийна ефективност на Република България, разработването на националните планове за действие по енергийна ефективност и изготвянето на отчет за изпълнението им, популяризирането на дейностите и мерките за повишаване на енергийната ефективност, както и за осъществяване на правомощията на АУЕР съгласно ЗЕЕ и актовете по прилагането му.

С проекта на Наредбата се регламентират методите за събиране на информация, сроковете за подаване на информация от съответните задължени лица и видовете информация, до които Агенцията за устойчиво енергийно развитие ще осигурява публичен достъп.

Коментари, мнения и препоръки по предложения проект могат да се правят в законоустановения срок на следния имейл адрес: v.ilieva@me.government.bg.

Проект на наредба за определяне на съдържанието, структурата, условията и реда за набиране и предоставяне на информация

отпечатай тази страница