Министър Николов е на работно посещение в САЩ

Министърът на енергетиката Александър Николов замина на работно посещение в САЩ в състава на делегация, водена от заместник-министър председателя по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев. В делегацията са включени и представители на ръководствата на АЕЦ „Козлодуй“, „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“ ЕАД.

По време на посещението предстоят срещи на българските официални лица в Белия дом, Държавния департамент, Департамента по търговия и Департамента по енергетика, както и с представители на Агенцията за финансиране на развитието (DFC), Американската агенция за търговия и развитие (USTDA), Американската банка за експорт-импорт (EXIM) и други. Основните теми на разговорите по време на посещението ще бъдат свързани с енергийната диверсификация, климатичните промени, енергийната ефективност и модерните зелени технологии.

Българската делегация ще разговаря в САЩ и с представители на Американската бизнес асоциация за Централна Европа и Института за ядрена енергетика. Предстоят и разговори с различни енергийни компании в Питсбърг, Далас и Хюстън.

 

 

 

 

 

.

отпечатай тази страница