Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

МЕ предлага за обществено обсъждане нов устройствен правилник на ведомството

Проектът предвижда числеността на персонала в Министерството на енергетиката да бъде намалена с 10%  – от 211 на 191 щатни бройки. Занапред работата на Министерството на енергетиката ще бъде организирана в осем дирекции (2 обща администрация, 5 специализирана администрация и "Вътрешен одит"), инспекторат, финансов контрольор и звено "Защита на класифицираната информация".

Дирекциите "Финанси, управление на собствеността, информационно и комуникационно обслужване" и "Правно-нормативна дейност, административно обслужване и човешки ресурси" съставляват общата администрация на ведомството. Специализираната администрация се състои от следните дирекции: "Енергийни стратегии и политики за устойчиво енергийно развитие", "Енергийни проекти и международно сътрудничество", "Природни ресурси, концесии и контрол", "Сигурност на енергоснабдяването и управление при кризисни ситуации", "Корпоративно управление в енергетиката". Дирекцията "Вътрешен одит", инспекторатът, финансовият контрольор и звеното "Защита на класифицираната администрация" са на пряко подчинение на министъра на енергетиката.

С новия устройствен правилник се цели създаването на условия за по-ефективна работа на администрацията в Министерството на енергетиката. Едновременно с това се очаква новата организация на работа във ведомството да съдейства по-добре за изпълнение на политиката на правителството за структуриране на работещи администрации и ясно дефиниране на тяхната дейност.

Мнения и препоръки по проекта за нов устройствен правилник могат да се изпращат в законоустановения срок на следния имейл адрес: zh.chovalinova@me.government.bg.

 

Устройствен правилник

отпечатай тази страница