Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от Уестингхаус

На 20 април 2024 г. в АЕЦ „Козлодуй“ ще пристигне първата доставка на ядрено гориво от „Уестингхаус“, предназначено за 5-ти блок на централата. В посрещането на доставката около 11.30 ч. ще се включи министърът на енергетиката Владимир Малинов, поканен е и министър-председателят Димитър Главчев.

Припомняме, че в края на 2022 г. АЕЦ „Козлодуй“ подписа договор с „Уестингхаус Електрик Швеция“ за доставка на свежо ядрено гориво за 5-и блок на атомната ни централа. Това е практическа стъпка в изпълнение на програмата за диверсификация на доставките на свежо ядрено гориво за централата.

 

Молим представителите на медии, които желаят да присъстват на посрещането на доставката, да подадат данните си до 9 часа на 20 април– трите имена, медия и номер на автомобил – на следния имейл адрес в АЕЦ „Козлодуй“- info@npp.bg.

 

Mолим онези от вас, които ще присъстват на посрещането, да бъдат на площадката на „АЕЦ Козлодуй“ в 11 часа. Допълнителното време е необходимо за преминаване на задължителния инструктаж при посещение на централата.

отпечатай тази страница