Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Министерството на енергетиката организира двудневна конференция "Енергия за зелено бъдеще"

Министерството на енергетиката организира конференция с международно участие на тема „Енергия за зелено бъдеще“, която ще се състои на 25 и 26 април 2023 г. в „София ивент център“ (бул. „Черни връх“ 100) в столицата. Форумът ще бъде открит от министъра на енергетиката Росен Христов в 15:00 ч. на 25 април, а приветствие ще отправи президентът на Република България Румен Радев в 15:30 часа.

Програмата предвижда министерски и институционален панели, корпоративни презентации, дискусии за модерното развитие на мрежите и системите в енергетиката, актуални въпроси за електрификацията на транспорта и иновации в съхранението на енергия, проблеми на енергоспестяването, енергийната ефективност и енергийния мениджмънт, оползотворяването на геотермалната енергия и др.

В срещите и разговорите ще се включат представители на правителството, на енергийни дружества, общини, институти и висши училища, международни и български финансови институции, дипломати и пр.

Регистрацията на участниците започва от 14:00 ч. през първия ден и от 9:30 ч. – през втория.

Конференцията ще бъде открита за журналисти и тв оператори, направили предварителна акредитация до 15:00 ч. на 24 април 2023 г. (понеделник) на електронен адрес press.energy@me.government.bg с две имена и посочена медия.

отпечатай тази страница