Телефон +359 2 9263 152
Имейл e-energy@me.government.bg
Pin София, ул. „Триадица“ 8

Министерството на енергетиката и "Мини Марица-изток" ЕАД ще търсят заедно възможности за оптимизиране на дейностите в дружеството

Министерството на енергетиката и свали снимката

Министър Теменужка Петкова разговаря с работници в компанията

Министерството на енергетиката, съвместно с "Мини Марица-изток" ЕАД, ще търсят възможности за оптимизиране на дейностите в дружеството. Това е един от изводите след днешното посещение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова в предприятието и разговорите й с работещи там.

По време на днешната визита стана ясно, че "Минпроект" ще изготви анализ за актуалното състояние на "Мини Марица-изток", въз основа на който ще се търси възможност за допълнително оптимизиране на дейностите, включително и за ръст на инвестициите в техника.

Пред работниците от рудник "Трояново-Север" Петкова бе категорична, че решения могат да се търсят единствено в режим на откровен диалог. Тя припомни предизвикателствата пред енергийната система на страната през зимата на 2017 г. и изрази задоволство от работата на мините и на комплекса "Марица изток" при онези тежки условия.

Миньорите са гръбнакът на енергийната система на България и ви благодаря за вашия професионализъм и отговорна работа, подчерта енергийният министър. Тя припомни, че работните заплати в дружеството са увеличени от началото на годината, приходите през 2017 г. бележат ръст с 56 млн. лв. и дружеството отбелязва печалба в размер на 7 млн. лв. Според министър Петкова това е доказателство, че компанията се развива успешно и стабилно.

В рамките на визитата си в дружеството енергийният министър разгледа обновени и нерехабилитирани багери и увери миньорите, че изпълнението на дейностите по модернизация на техниката ще продължи.

отпечатай тази страница